Geplaatst op

Aanpassen van je voedingspatroon

Je denkt goed bezig te zijn met het eten. Maar is dit ook zo? Weet jij wat je (kind) binnenkrijgt? En is dit teveel? Te weinig? Of precies goed? Hoe bepaal je nu wat te veel/te weinig of goed is? Vind je het lastig? Ik kan het me voorstellen!!

 

 

 

Wij leven in een wereld van veel overvloed en keuze. Dit is een luxe probleem. ‘Fijn’ kun je zeggen, maar ook erg lastig om de juiste keuzes te maken!!

Hoe maak jij de keuze? Wat geef/eet jij (je kind) aan eten/drinken en lekkers? Weet jij het?

Om je voedingspatroon aan te passen is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen wat je (kind) binnenkrijgt. Eerder heb ik hier ook al over geschreven bij Frisdrank, wat is de beste keuze?. Je krijgt inzichtelijk wat je (kind) binnenkrijgt als je het bij houdt. Pas dan kun je een verandering doorvoeren in je voedingspatroon.

Wanneer je de Etiket lezen kunt lezen, wordt het een stuk makkelijker om te bepalen wat je (kind) qua voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

Ik wil je in deze blog meegeven dat wanneer je een verandering doorvoert, dit met kleine stapjes het meest positieve resultaat krijgt. Op die manier merkt je (kind) er weinig van.

Ga je keukenkastjes bij langs, de koelkast, de vriezer en bekijk wat je allemaal in huis hebt waar weinig tot geen voedingsstoffen in zitten. Dus de luxeproducten. Deze zijn overbodig in huis. Er zijn een aantal opties waar je voor kunt kiezen:

  1. Gooi alles in een keer in de kliko (voor deze ene keer mag dat)
  2. Nodig een heleboel mensen uit en eet in een keer alles op. Uiteindelijk eet je dan per persoon niet heel veel.
  3. Geef het weg.

 

 

Hiervoor in de plaats kun je dan groenten/fruit/ gedroogd fruit/ noten als tussendoortje geven.

Kies voor volkorenproducten, mager vlees, vis en waterijsjes (of maak ze zelf).

Als ouder/verzorger ben je het voorbeeld voor je kind. Ik weet het, het is af en toe best lastig!! Laat me weten hoe jij het doet, ik ben erg benieuwd!

 

Loop jij tegen keuzes maken aan? Weet je niet hoe je het kunt aanpakken? Wil je graag veranderen maar weet je niet hoe? Lukt het met bovenstaande tips niet om het voor elkaar te boxen? Ik kan je verder helpen! Stap voor stap naar een ‘nieuwe leefstijl’ die past bij hoe je nu leeft. Een basis leggen voor de toekomst. Wil je meer informatie? Neem contact met me op;

📄  Contact formulier

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 18551801

 

Comments

comments