Geplaatst op

Aardappelen, Rode kool en een rundersausijs

Een recept uit de oude doos. Blijft lekker! Inmiddels heb ik ook een recept voor een lekkere jus.

Ingrediënten:

  • 1 bouillonblokje (of zelfgemaakte bouillon)
  • 250 ml heet water
  • 100 gr roomboter
  • Maïzena of andere bindmiddel (kijk op de verpakking voor de verhoudingen)
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 3 eetl. ketjap

Bereidingswijze:

  1. Doe het bouillonblokje in het hete water.
  2. Laat de roomboter smelten in een pannetje.
  3. Maak ondertussen de maïzena klaar in een kommetje.
  4. Doe de rode wijnazijn, ketjap en maïzena bij de roomboter in.
  5. Als laatste mag je de bouillon toevoegen.
  6. Even een beetje indikken en klaar!

 

Geplaatst op

Vrijdag vraagdag

Je kent het vast wel, van die hilarische uitspraken, een grappig dansje of een mop dat je kind verteld. Je ligt helemaal dubbel van het lachen. Genieten zijn dat soort momenten. Sta jij er weleens bij stil?

Bewust worden van positieve momenten zijn fijn in het leven. We worden er blij van. Maken gelukshormonen aan. Gelukshormonen maken je blij en positief. En dat is natuurlijk wat we het liefst willen ervaren!!

Heb jij vragen? Wil je even sparren? Dat kan!! Het eerste contact is altijd gratis.

📄 Contact

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 – 18551801

Geplaatst op

Emoties bij kinderen

Emoties bij jezelf, bij je kinderen, bij je huisgenoot, bij je collega’s etc. Iedereen heeft emoties. Kinderen zijn emoties nog aan het ontwikkelen. Ze hebben geen idee wat het inhoud als ze jong zijn. Wij als ouder kunnen kinderen leren om hier mee om te gaan.

Emoties zijn op jonge leeftijd aan het ontwikkelen.  De linker hersenhelft en rechterhersenhelft werken nog niet goed samen. Een andere keer zal ik hier meer over vertellen. Hoe dit in zijn werk gaat.

Deze tool gebruik  ik voor gezinnen en deel ik graag met jullie. Heb je een moment dat jij je anders wilt voelen? Bedenk hoe jij je wilt voelen? De opdracht is wel duidelijk denk ik. Ik heb er al blije gezichten van mogen zien. Doe je ook mee?

Heb jij nog vragen? Wil je even sparren of gewoon even kletsen? Dat kan! Jij ben van harte WELKOM!!

📄 Contact

📱 06-18551801

📧 info@heppiefood.nl

Geplaatst op

Dinsdag vul in…

Het ouderschap. Ja, wat zal ik ervan zeggen. Er zijn situaties die soms knap lastig kunnen zijn. Mijn uitgangspunt is altijd; ‘het komt altijd weer goed’. Maar hoe leuk is het dat er een situatie is dat jij je geliefd voelt door je kind?

Wanneer voel je je geliefd? Dat is voor iedereen een ander gevoel. Dat weet jezelf het allerbeste. Denk er eens over na. Laat het even rusten. Schrijf het op. Klets er over met iemand als je het lastig vind. Er is geen goed of fout. Bekijk het in de kleine dingen. Bijvoorbeeld een knuffel, een compliment of een tekening.

Wil je toch een keertje sparren? Of gewoon even kletsen? Jij bent altijd WELKOM!!

📄 contact

📱 06 18551801

📧 info@heppiefood.nl

Geplaatst op

Vrijdag vraagdag

Geef jij wel eens een compliment?

Een compliment geven. Heeft veel positieve effecten bij de medemens. Toch vinden we het lastig om dit te doen! Best bijzonder eigenlijk, want iedereen wordt er blij van. Zowel de zender als de ontvanger. Doe je mee?

Geplaatst op

Dinsdag vul in…

Vandaag in invul opdracht voor iedereen die met kinderen te maken heeft. Het kan soms helpend zijn om een kind van een andere kant te bekijken. Zeker als de situatie lastig is, kan een positieve kijk op de zaak helpen.

En dat zegt natuurlijk niet dat iedereen dat zo ziet. Het kan ook een moment opname zijn dat het even lastig gaat. En daar is helemaal niets mis mee. Kinderen, maar ook zeker volwassenen die kinderen opvoeden zijn in ontwikkeling. In beide gevallen wordt er van elkaar geleerd. Blijf met elkaar in gesprek en blijf de positieve dingen in het leven benoemen. Daar word je blij van.

Heb jij nog vragen? Wil je even sparren? Dat kan!! Jij bent altijd WELKOM.

📄 Contact

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 – 18551801

Geplaatst op

Vrijdag vraagdag…

In het Noorden begint vanmiddag de herfstvakantie.  De blaadjes vallen van de bomen, de bomen gaan in ruststand. En wij gaan ook in de ruststand. Dat zit in onze oertijd. Je biologische klok heeft hier invloed op. Zomers gaat het allemaal wat makkelijker met opstaan. Nu in de herfst is het nog donker s’ ochtends en wil je misschien wat langer blijven liggen. Een heel logisch gevolg van de herfst.

Maar de herfst is er ook om te mogen genieten van de mooie kleuren die de bomen geven. De vruchten die we vinden en kunnen eten. De activiteiten die we kunnen doen, omdat het seizoen het vaak nog toelaat.  Heb jij plannen in de herfstvakantie?  Heb je erover nagedacht? Over gehad met je huisgenoten? Leuk om te doen?

Het is altijd leuk om plannen te maken en deze ook uit te voeren. Kijk wel of het ook haalbaar is. Beter een kleine haalbare activiteit, dan een activiteit die groots en avontuurlijk is en niet haalbaar. De teleurstelling zal worden onthouden. Dat zou jammer zijn, want het is juist leuk om mooie herinneringen te kunnen maken!

Heb jij nog vragen? Wil je even sparren? Jij bent altijd welkom!!

📄 Contact

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 – 18551801

Geplaatst op

Wat eten we in oktober?

Onze prehistorische voorouders aten vroeger veel groenten en fruit, noten en zaden en vlees en vis. Dit ‘oervoer’ was rijk aan eiwitten en vezels en bevatte amper koolhydraten en verzadigde vetten. Het voedsel was puur en onbewerkt en volgens wetenschappers aten onze voorouders erg gezond.

Dit voedsel moest echter wel allemaal zelf verzameld worden. Er waren nog geen supermarkten, of slagers en bakkers in die tijd. Onze voorouders bewogen dagelijks dan ook veel meer dan de huidige mens: ze zochten naar bessen in het bos, gingen op jacht voor een stuk vlees, etc.

Zo aten mensen vroeger dus wat er voor handen was. Dat was in ieder seizoen dus anders. Ons lichaam is nog steeds vergelijkbaar met het lichaam uit de oertijd. De genen zijn nog niet veranderd. Dit is de reden dat ik kan adviseren om per seizoen te gaan eten. Bovendien scheelt het ook in de portemonnee, omdat er dan meer beschikbaar is.

Wist jij dat eten met de seizoenen goed voor je lijf is? Hiervoor gaan we terug in de tijd. Vroeger waren er geen supermarkten zoals we die nu kennen. Toen werden gewassen gekweekt op landerijen, deze werden geruild voor andere producten of gekocht. Wij kunnen hier nu nog weinig bij voorstellen. De generatie die nu opgroeit al helemaal niet meer.

In de herfst hebben wij meer trek. Hoe kan dit? In de herfst waren vroeger volop groenten, fruit en noten aanwezig. Dus ging je pakken wat je pakken kon met de naderende kou van de winter. Op die manier kon je vetweefsel opbouwen voor de winter. En de winter overleven.

Het is oktober en dat betekent dat er weer nieuwe producten aangevuld kunnen worden in je voedingsschema. Er zullen ook een aantal geschrapt gaan worden. Hieronder lees je wat de Seizoen groenten van oktober zijn.

(er zijn meerdere lijsten op internet beschikbaar, dit is mijn lijst)
Groenten Fruit
Andijvie Appel
Aubergine Bananen
Bleekselderij Druiven
Bloemkool Frambozen
Boerenkool Kiwi
Bospeen Mandarijn
Broccoli Meloen
Champignons Peer
Chinese kool Perzik
Knolselderij Pruimen
Komkommer Sinaasappel
Paprika stoofpeer
Pompoen  
Prei  
Rode bieten  
Rodekool  
Spruiten  
Tomaten  
Uien  
Veldsla  
Witlof  
Witte kool  
Zuurkool  

Heb jij nog vragen? Wil je even sparren? Je bent van harte welkom!!

📄 Contact

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 – 18551801

Geplaatst op

E-nummers download

E- nummers. Er is met vlagen veel om te doen. Goede en slechte verhalen. Welke E-nummer zijn ‘goed’ en welke kun je beter ‘vermijden’. Zijn er E-nummers die natuurlijk zijn? Zitten er altijd E-nummers in je eten? Kun je ze vermijden uit je eten? Wat doet het met je lijf?

Wat ga ik je vertellen?

Bovenstaande vragen krijg ik regelmatig.  Het is ingewikkeld om het zo 1,2,3 even uit te leggen. Ik heb wel informatie voor je als je er meer over wilt weten. Een groot lap tekst om te lezen. Voor de geïnteresseerde zeker de moeite om het te downloaden. Om het een beetje te begrijpen is zo’n lap tekst nodig. Je kunt het in gedeelten lezen, zodat het overzichtelijk blijft. Ik heb het opgedeeld in onderstaande vragen. Je kunt het deel lezen wat jij interessant vind. Gratis te downloaden!

Vragen die ik je ga beantwoorden

Onnatuurlijke deeg
  • Wat e-nummers zijn
  • Waar ze vandaan komen
  • Hoe veilig ze zijn
  • Hoe je ze kunt lezen op een verpakking
  • Welke de goede en de minder goede e-nummers zijn

Download gratis

Deel 1 Wat zijn e-nummers en waar komen ze vandaan

Deel 2 Hoe veilig zijn E-nummers?

Deel 3 Hoe kun je E-nummers lezen op een verpakking?

Hoe verder?

Denk jij nu ppppffff, wat een verhaal Jolanda! Ja, dat klopt. Het is een heel lang verhaal en ook knap ingewikkeld. Zoals je hebt kunnen lezen is er nog veel te doen qua onderzoek. Ik kan je meer informatie geven als je die wilt. Dit is voornamelijk algemene informatie waar jij ook direct mee aan de slag kunt in de winkel.

Heb jij nog vragen? Wil je even sparren? Dat kan! Jij bent altijd WELKOM!! 

📄 Contact

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 – 18551801

Geplaatst op

Vaderdag

Het is vaderdag!! Ik wens de vaders die vaderdag ‘normaal’ mogen vieren een hele fijne dag met hun kind(eren)🥰🍀💙

 

 

Voor de meeste vaders/kinderen heel vanzelf sprekend. Toch is er een groep vaders/kinderen die anders beleefd. En ook daar heb ik graag aandacht voor.🧡