Geplaatst op

Dinsdag vul in…

Moedig zijn… Wanneer is je kind dat? Als ik kijk in mijn praktijk dan vind ik dat alle kinderen moedig zijn. Een bezoek naar de dokter die ze niet willen, toch dat stukje groente eten wat ze eigenlijk helemaal niet lusten en toch eten, omdat ze zelf willen proberen. Op de tanden bijten wanneer ze gevallen zijn en weer door gaan. En ze voelen zich dan ook dapper op het moment dat we het erover hebben gehad!

En hoe beloon je dit vervolgens? Mijn voorkeur gaat uit naar een ‘placebo’. Bijvoorbeeld een kus, een knuffel, een sticker of een kaart. Waardevolle beloningen waar een kind ook trots op is en mag zijn!!

Ook kom ik in de praktijk voorbeelden tegen dat ouders (on)bewust een snoepje of een ijsje geven. Ik geef dan als tip mee dat dit prima kan als het een bewuste keuze is. Probeer dit niet iedere keer te geven als je kind valt of iets heeft. Het gaat dan een ‘gewoonte’ worden. En heb jij dan een keer zoiets van, nu even een knuffel, dan kan je kind anders gaan reageren.

Bij mijn eigen kinderen smeerde ik vroeger ‘een wonderzalfje’ op hun schaafwond. En dat wonderzalfje gebruik ik ook als ik met kinderen werk. Dat werkt altijd. Een afleiding en een positief effect.

Heb jij nog vragen? Wil je eens sparren? Dat kan!! Neem contact met me op.

📄 Contact

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 – 18551801

Comments

comments