Geplaatst op

Dinsdag vul in…

Het suikerfeest is gisteren begonnen. Ik weet er zelf niet heel veel van, maar wil er wel graag aandacht aan besteden. Voor het islamitische geloof is dit een belangrijk feest. En als er een feestje is van welk geloof dan ook, dan besteed ik hier graag aandacht aan!! Onderstaande informatie heb ik op internet gevonden. De mensen die het suikerfeest vieren kunnen dit waarschijnlijk uitgebreider vertellen.

De traditie bij het suikerfeest wilt dat de kinderen allemaal nieuwe kleren krijgen en de ouders andere spullen die meer voor hen geschikt zijn. De familie komt bij elkaar op een speciaal ontbijt, en vervolgens worden er veel zoete dingen (waaronder suiker, vandaar het “suikerfeest”) gegeten, waaronder baklava. De sfeer is meestal gezellig en het feest duurt 3 dagen. Het is ongeveer een “beloning” voor de vasten.

Moslims moeten zo denken aan de tijdelijkheid van het leven. In de ochtend zijn ze actief en in de avond zijn ze moe. Zo is het in het leven ook. Aan het einde van je leven ben je moe en verlang je naar het einde. Na dat einde bij zonsondergang is het feest: je gaat naar het paradijs. Daar moet een moslim dan aan denken tijdens het Suikerfeest.

bron: wikikids

Hoe ga jij om met je gewoonten? Lukt het je allemaal om voor elkaar te krijgen? Of gooi je regelmatig je handdoek in de ring en geef je toe aan je kinderen wat zij willen hebben? De keuze om het zelf te doen is helemaal oké. Maar weet dat ik je kan helpen als coach. Ik luister naar je verhaal, ik stel je vragen, geef je tools, tips en opdrachten om je naar een leefstijl te coachen die jij graag wenst met je gezin.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op! In mei heb ik nog 1 plek vrij. Het eerste contact is altijd gratis.

📄 Contact

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 – 18551801

Comments

comments