Over mij


JolandaMijn naam is Jolanda Drenth. Ik ben voedingsconsulent, leefstijlcoach, partner en moeder van 2 tieners. Ik heb gewerkt als activiteitenbegeleider, coach en trainer in de gehandicaptenzorg. In 2020 heb ik afscheid genomen van de zorg. Een keuze die vóór me werd gemaakt, vanwege lichamelijke beperkingen door een auto ongeluk. Met veel liefde kan ik terug kijken op een tijd vol ervaringen.

 

Voedinglekker eten

In de afgelopen 15 – 20 jaar ben ik me meer bezig gaan houden met voeding – leefstijl – bewegen. En hoe langer ik er over nadenk, hoe verder het terug gaat. Toen ik jong was leerde ik taarten bakken bij de buurvrouw en thuis maakte ik heerlijke gerechten. Het is als een rode draad door mijn leven heen gegaan. Eerst onbewust en de afgelopen jaren steeds meer bewuste keuzes. Het liefst heb ik eten uit mijn eigen tuin. Ik heb een moestuintje met kruiden. Ondertussen kunnen we al aardig wat uit de tuin eten. Is het niet in de tuin, dan eten we het liefst zoveel mogelijk vers. Een pizza gaat er op zijn tijd ook in, dus denk niet dat ik alleen maar gezonde hap eet. 😉

Eet ervaringen

Mijn leven was niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo eet ik sinds 2004 al blij glutenvrij. Nadat wij terug kwamen van onze avonturen in Azië, ben ik ziek geworden van een parasiet die schade heeft verricht in mijn lichaam. Door glutenvrij te eten, voel ik me weer beter.

Uitdagingen met etenOok toen de kinderen klein waren zijn we tegen eet ‘problemen’ aangelopen. Melk teruggeven in fonteinen, slecht eten, groentes niet lekker vinden. En ik kan je vertellen dat we heel wat uitdagingen zijn aangegaan. Veel proberen, met vallen en opstaan.

En dan… wat wij hebben gegeven? Diksap,  af en toe potjes en koekjes. Niet beter wetende dan dat dit ook ‘gezond’ zou zijn voor de kinderen.  Dat ik nu denk; ‘hoe dan?’ Het is zo makkelijk om de staafmixer even te pakken en een prakje te maken. En je bent net zoveel tijd kwijt als een potje klaarmaken.

Het was en is nog steeds af en toe ook best lastig. We hebben nog steeds een jongetje dat liever vult dan voedt. Het blijven uitdagingen, maar het levert ook mooie gesprekken op.

Aanpassingen

Hindernissen, ze zijn er in mijn leven ook. Mijn armbeperking vraagt om aanpassingen. Door de aanpassingen in mijn leven, heb ik hindernissen kunnen overwinnen. Zo kan ik toch aan het werk blijven. Af en toe is het een uitdaging om het voor elkaar te krijgen. Maar ik word steeds creatiever met het bedenken van oplossingen. Voor mij is dat een hele fijne uitlaatklep. Ik help anderen graag bij hun hobbels, omdat ik als ervaringsdeskundige weet, dat je het kunt overwinnen.

Soms zijn kleine aanpassingen al genoeg om een goed effect te krijgen heb ik ervaren. Ik neem je mee op reis in mijn kennis en levenservaringen. Er zijn veel mogelijkheden voor jou. En dat deel ik graag met je!                                                       #heppiefood #heppielife #heppieyou