Geplaatst op

Wat geef je uit aan voeding?

Wat geef je uit aan voeding?

Ik vind het een leuke vraag! Wat geef je nu eigenlijk uit? Weet jij dat? Of koop je gewoon maar wat en heb je geen idee? Ben jij bewust bezig met inkopen doen? Koop je lokaal of bij de grote supermarkten? Kies je voor vers of voor pakjes en zakjes? Weet je wat je iedere dag gaat eten? Of doe je iedere dag boodschappen? En wat is het tijdstip van boodschappen doen?

 

 

Ik doe 1x per week boodschappen bij de slager, de bakker en de supermarkt , en tegenwoordig koop ik mijn groentes van lokale boeren en af en toe naar de speciaalzaak voor meukvrije producten. Ik kan je vertellen dat er bij ons soms aardig wat geld doorheen gaat aan eten. Ook al ben ik er heel bewust mee bezig. Dit heeft dan voornamelijk te maken met het feit dat ik mijn weekmenu niet heb gemaakt.😏 Een handig hulpmiddel om boodschappen te doen. Het bespaart je ook nog eens, omdat je precies weet wat je nodig hebt.

                                                                           

Dit schema heb ik van de site NIBUD. Het kan je helpen met de uitgaven van je boodschappen te bepalen. Helemaal als je aanstaande ouder wordt, is het lastig te bepalen wat je extra aan boodschappen kwijt bent. Let wel! Dit is een indicatie van een gemiddeld huishouden in Nederland. Het geeft een richtlijn wat handig kan zijn. 

 

 

Ik geef je 5 tips om eens aan de slag te gaan om inzicht te krijgen in je eet / boodschappen rituelen

  1. Maak een weekmenu en bepaal wat je wilt gaan eten. Het voordeel is dat je er de hele week niet meer over na hoeft te denken wat je wilt eten. Het nadeel is dat als je er geen zin in hebt, je dan naar de winkel gaat om iets anders te halen. Dit zijn keuzes die je vooraf zelf bepaalt. Je kunt uiteraard schuiven met de dagen.
  2. Maak een lijstje van de ingrediënten die je nodig hebt voor de komende week om te koken. Check wat je in huis hebt, om dubbelingen te voorkomen.
  3. Kies voor één vast moment in de week om boodschappen te doen. Het liefst op het moment dat je net hebt gegeten. Dit voorkomt verleidingen.
  4. Wat doe jij met het eten dat over is? Gooi je dit weg? Of bewaar je het in de koelkast? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kliekjesdag, dit is duurzaam en scheelt je in je boodschappen budget. Je kunt er ook voor kiezen om het eten dat je over hebt weg te geven!! Een mooi gebaar naar een persoon die alleen is, of het goed kan gebruiken.
  5. Als je het lastig vindt om 7 dagen steeds iets anders te bedenken voor de hele week dan kun je inspiratie opdoen op internet. Maar je kunt ook je (klein/oppas)kinderen inzetten om mee te helpen om een menu te maken.

Ik zou het leuk vinden dat je één van de tips kunt gebruiken. Wil je me dit laten weten?

Kom je er niet uit? Wil je even sparren? Dat kan!!

📄 Contact

📧 info@heppiefood.nl

📱 06 18551801

Comments

comments