Geplaatst op

Appel abrikozencake geen toegevoegde suiker, geen boter en geen gluten!

Een recept die ik al een keer eerder heb gepost en nog een keer met jullie wil delen.

Ingrediënten:

  • 2 grote appelen
  • 3 eieren
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 85 gr (glutenvrij) havermout
  • 85 gr amandelmeel
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1/2 dl. water

Werkwijze:

  • schil de appelen en snij fijn in schijfjes. Laat 10 minuten sudderen in een kookpotje met 1/2 tot je een ‘compote’ krijgt
  • mix ondertussen de havermout en het amandelmeel samen
  • snij de gedroogde abrikozen in stukjes
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • klop de eieren vijf minuten tot een luchtig mengsel
  • meng de mix van havermout en amandelmeel, de agave, de appel compote, het bakpoeder en de kaneel
  • roer de abrikozen erdoor
  • bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin
  • bak het in 40-45 minuten gaar (check altijd even, elke oven is anders)

 

Met dank aan: https://www.instagram.com/norevanloon/

Comments

comments